Moć mora

Sav živi svet je krenuo iz mora, zato i ne čudi što se moru vraćamo kada želimo da obnovimo svoje zdravlje.

Odavno znamo da morska voda leči, a njena lekovita svojstva JGL kroz inovativnu tehnologiju unapređuje već više od 20 godina.

Naši stručnjaci prepoznali su jedinstvenu terapeutsku snagu Jadranskog mora i pretočili je u Aqua Maris®, proizvod koji je uveliko pomogao u pokretanju globalnog zdravstvenog trenda. Danas Aqua Maris® nudi široku paletu preparata za probleme sa nosom koje koristi više od sto miliona pacijenata širom sveta.

7-14% bogatiji sastav od proseka za morske vode
> 20 m dubina na kojoj se crpi morska voda

Jedinstven izvor

Samo najčistija morska voda za čist nos

Morsku vodu za Aqua Maris® proizvode sakupljamo daleko od bilo kakvog zagađenja, u blizini Nacionalnog parka Sjeverni Velebit u Hrvatskoj.

Čistoću ove morske lokacije potvrđuje i UNESCO, a uzrok njene nadprosečne lekovitosti leži u ušću planinskih reka bogatih prirodnim solima i mineralima.

Osim što odgovorno pristupamo zdravlju naših pacijenata, odgovorni smo i prema prirodi. Proces crpljenja vode sprovodimo bez ugrožavanja ekosistema.

Napredni pogon

Priroda obogaćena ljudskim doprinosom.

Čak i najčišća morska voda nakon jednog dana skladištenja gubi svoja blagotvorna svojstva. Kako bi se očuvala lekovita svojstva morske vode potrebno je primeniti tehnološki izazovan proces bakteriološke ultrafiltracije.

Kroz brojne faze filtriranja u potpuno sterilnim uslovima dobijamo savršeno čistu vodu sa očuvanim mikroelementima i poboljšanim terapijskim efektom. Ovaj dugotrajan postupak zahteva najmoderniju tehnologiju, zbog čega se JGL pogoni kontinuirano razvijaju i šire.

Posebnu pažnju pridajemo upotrebi prirodnih materijala, recikliranju i korišćenju sistema prečišćavanja za očuvanje i zaštitu životne sredine.

Primena i delovanje

Aqua Maris® ima široku i raznovrsnu primenu - od svakodnevne nege, prevencije prehlade i lečenja hroničnih bolesti grla do nege u postoperativnom periodu.

Više o blagotvornom dejstvu

Kalcijum (Ca) i magnezijum (Mg) podižu otpornost sluzokože na prodiranje virusa i bakterija. Deluju poput filtera i vazduh koji ulazi u pluća čiste od prašine i hemikalija. Ovo je posebno važno za stanovnike velikih gradova i industrijskih zona i za ljude koji rade u rizičnim postrojenjima.

Cink (Zn) i selen (Se) stimulišu lokalni imunitet ždrela i sluzokože paranazalnih sinusa, što pomaže svima koji osećaju suvoću i neprijatnost u nazalnoj sluznici dok borave u klimatizovanim prostorijama ili prostorijama sa centralnim grijanjem.

Jod (I) i natrijum hlorid (NaCl) aktiviraju stvaranje nazalne sluzi u posebnim ćelijama i na taj način povećavaju vlažnost udahnutog vazduha.

od kapi do Aqua Marisa